IMI Stølen
Oppdal har et bredt aktivitetstilbud, uansett årstid. Gå inn på de ulike linkene for mer informasjon, eller ta kontakt med oss, så er vi behjelpelige med booking.

Oppdal Bowling har 6 brunswick laminat bowlingbaner, og det kan være opptil 12 personer som spiller på hver bane. Det beste antall deltagere per bane er 5 - da tar det ca. 1 time med 1 runde spill. Oppdal bowling har også et attraktivt lekeland for barna, i tillegg til stort café-område med lett servering. Ta med familie, venner eller kolleger for en hyggelig bowlingopplevelse.

Hjemmeside  Facebook

IMI Stølen ligger kun 2,5 km unna Oppdals curlinghall. Oppdal Curlingklubb kan tilby gjester et toppmoderne 4-baners kunstisanlegg. 

Oppdal Curlingklubs "Introduksjon til curling" er en populær opplevelse for grupper som vil oppleve noe nytt og spennede. Det være seg firma, skoleklasser, vennegjenger, familiesammenkomster eller andre sosiale tilstelninger. Man oppnår en viss ferdighet og har det garantert morsomt sammen! Deltagerne trenger ingen forhåndskunnskaper eller spesielt utstyr - "ledig" tøy er nok. 

Curlinghallen har ikke faste åpningstider, og må bestilles på forhånd!

Sesong: September - Påske 

Varighet: 1,5 - 2 timer

Hjemmeside  Facebook

Oppdal er omkranset av fjell, og her finner du turer i alle lengder både sommer som vinter. Vi har egen guide som kan leies. Vi kan også ta en innføring i skredlære. Vi kan også komme med tips.

Mer informasjon om turer

Bli kjent med tradisjonell seterdrift, nyt dyrelivet og naturen i fantastiske omgivelser! Her er det opplevelser for liten og stor.

Styrsvollen Gard er et småbruk som ligger midt mellom Dovrefjell og Trollheimen i Oppdal kommune. Vertskapet har drevet bruket siden 2009 og driver med sauehold for kjøtt- og ull-produksjon som hovednæring. I tillegg til sauene finnes det Boer Geiter og Frilandsgriser på gården.

Vaktler, hester, hunder, katter, høns, kaniner, minigriser, kalkuner, gjess og ender skaper et unikt mangfold på gården. Vertskapet driver besøksgård og tar imot alt fra enkeltpersoner til store grupper på bestilling hele året.

Sesong: Hele året

Hjemmeside  Facebook

Oppdal Golfbane er en 9-hulls skogsbane som ligger idyllisk til 2 km nord/vest for Oppdal sentrum, i Fritidsparken.

Hjemmeside

Vertskapet du møter på Kvistli Gård er Anne Margrethe og Morten Sæterhaug med sine barn Mathias og Maren. Gården er et flott utgangspunkt for rideturer i de nærliggende fjellene. Både Morten og Anne Margrethe kan vise til lang erfaring på hesteryggen og drift tilbake til 1980-tallet og frem til i dag. Begge har instruktørutdannelse på islandshest fra Starum. Kvistli ridesenter ble startet opp i 2000 og har vært i stadig utvikling siden da. 

Bli med på tur gjennom frodig bjørkeskog, over vidder og på topper i området - trygt plassert i salen på en av de fantastiske islandshestene. Tur-menyen er spennende og variert med turer som passer både for nybegynnere og viderekomne. Ta ridetimer eller bli med på halv- eller heldagstur. 

Grupper på 10 eller flere personer får prisavslag på 10 prosent.

Hjemmeside Facebook 

Tekst under produksjon. Mer informasjon kommer...

Oppdal Hestesportsklubb

Ridesenteret ligger i fjellbygda Oppdal med flott natur rett utenfor stalldøra. Klubben ble startet opp i 1979 og har siden den gang vært en aktiv klubb for hesteinteresserte i området rundt Oppdal. Vi har et flott anlegg med en ny stall(2010) med 16 bokser og en eldre stall med 12 bokser, ridehus, 60x20m dressurbane, sprangbane ca 90x70m og en langstrakt terrengløype som veksler mellom sti og sandbunn. Velkommen til oss!

Hjemmeside    Facebook

Kulturhuset har konserter og andre forestillinger ved siden av kino. Se program for kulturhuset. Kino kan også bestilles til dere. Det er også mulig å leie kinosal med 104 seter inkl. projektor og lyd/trådløs mic. Dette koster 5.050,- Fortrinnsvis dagtid alle dager, samt kveldstid mandager. Andre tidspunkt kan avtales på forhånd ved ledig kapasitet.

Mer informasjon om kino/kulturhuset

Oppdal Kino har ca. 30.000 besøkende i året. Det er mulig å leie kinosal med 104 seter inkl. projektor og lyd/trådløs mikrofon. Dette kan fort lønne seg for grupper på et par klasser eller mer. Utleie fortrinnsvis dagtid alle dager, samt kveldstid mandager. Andre tidspunkt kan avtales på forhånd ved ledig kapasitet. 

Les mer om kinoen her.

Badeanlegget inneholder idrettsbasseng, vannsklie, velværebasseng, barnebasseng og boblebad. Det er også en badstu og en kaféavdeling hvor du kan kjøpe mat. 

Her er det rom for mosjon, velvære og lek for både store og små. Anlegget er tilpasset funksjonshemmede og barnefamilier. Utenom åpningstidene vil det være mulig å leie badeanlegget. 

Finn mer informasjon om priser og åpningstider her.

Oppdalsregionen kan by på mye historie og mange kulturminner. Les mer om noen av tilbudene her!

Vårstigen - en historisk ferdselsvei

Dovrefjell har vært den mest trafikerte fjellovergangen i Norge i historiske tid. Blant de gamle ferdselsårene over dette fjellområdet er Gamle kongeveg den best kjente. Vårstigen, som er en del av denne tradisjonsrike ferdselsvegen, går oppe i den stupbratte lia der Drivdalen er som trangest.

Hjemmeside


Pilegrimsleden til Nidaros - Pilegrimssenter Dovrefjell

I 2010 blir det opprettet 5 nye pilegrimssentere på Pilegrimsleden fra Oslo til Trondheim. Det nordligste og høyest liggende av disse er Pilegrimssenter Dovrefjell.

Hjemmeside

Fjellhagen på Kongsvold ligger ca. 900 moh, og er en naturhage på ca. åtte dekar, der stedets egen flora og vegetasjon er beholdt. Tett inntil E6, kan alle som vil, stoppe opp for å lære mer om plantelivet på Dovrefjell.

Fjellhagen er åpen fra 15. juni til 20. august. 

Hjemmeside

Unik historie

Oppdalsmuseet ligger i naturskjønne omgivelser like ved sentrum. Med et stort antall tømmerhus fremstår området som et unikt miljø fra slutten av 1500-tallet og fram mot midten av1900-tallet.

Oppdalsmuseet er stort i antall gamle tømmerbygninger. Men inne i disse er det mange små detaljer som er spesielle. Det er storheten i disse små vi gjerne vil vise deg, og som du kommer til å huske.Oppdalsmuseets nettside

Flotte opplevelser

Vertskapet på oppdalsmuseet ønsker å gi deg de gode stemningene – de sanselige opplevelsene. Det er ikke bare husene og gjenstandene du skal betrakte. De vil også gi deg gode kulturopplevelser, enten du er en stor eller en liten gjest. Her kan du også selv få prøve deg på de ulike håndverksteknikkene som blir demonstrert.

Tilbud for grupper

Oppdalsmuseet tilbyr vandringer med historiefortelling - på vang, raulåna eller museet - til grupper utenom åpningstid. Få et skreddersydd opplegg tilpasset deres gruppe med historiske opplevelser fra guidede turer med ulike tema omkring håndverk, skiferhistorie, skolehistorie, skiutstilling med mer - eller bli med egen guide på pilegrimsvandring langs leden i oppdal.

Hjemmeside Facebook

Bygdemuseet /Håndverksmuseet /Skifermuseet /Skimuseet /Skolemuseet /Telemuseet 

Gravfeltet på Vang
Visste du at Norges største gravfelt fra vikingtid ligger i Oppdal?

Gravfeltet på Vang er helt unikt og intet mindre enn ett av Nord-Europas største gravfelt. Feltet består av bortimot 900 gravhauger fra yngre jernalder, særlig vikingtid ca. 800-1000 e.kr. Utgravninger fra 1999 viser gravfunn som i alle fall går tilbake til folkevandringstid ca. 400 -600 e.kr.

En rekke funn fra gravfeltet vitner om et aktivt gårdssamfunn som ikke var noe som helst isolert her oppe i fjellene. Her har det vært handel og kontakt mellom fjell og fjord, utstilt jakt- og fangstaktiviteter , og i tillegg har man foretatt en rekke irske funn av internasjonal interesse.

Vi anbefaler alle en vandring i dette flotte kulturlandskapet der du også finner nyoppsatte informasjonsplakater på det 120 dekar store feltet. Feltet er åpent for alle.

Alle funn fra feltet oppbevares ved Vitenskapsmuseet i Trondheim. Enkelte av gjenstandene er også utstilt der.

Hjemmeside

Oppdal Safari tilbyr tur-guiding i flere av de store nasjonalparkene i Midt-Norge, hvor du kan oppleve unike og eksklusive natur-attraksjoner. Oppdal og Dovre er de eneste som tilbyr moskussafari. En spennende mulighet til å se urtidsdyrene på Dovrefjell med erfarne og fjellvante guider. Du kan også få med deg vennene dine eller klassen din på en privat guidet tur hvor turen kan tilpasses dere og hva dere ønsker å lære mer om. 

HjemmesideFacebook

Bli med på safari gjennom nasjonalparken på Dovre med guider som vet hvor moskusen befinner seg. Opplev det ikoniske dyret i sitt naturlige habitat, trygg på at guidene ivaretar sikkerheten til både deg og moskusen. På denne måten er du nærmest garantert å se dyrene som kan veie opptil 400 kilo og gi både deg og kameraet ditt minner du kan ta med deg hjem. 

Moskusoksen kan være vanskelig å få øye på da den kamuflerer seg godt i terrenget. Den er ansett for å være fredelig, men du gjør klokt i å holde deg på avstand. Moskussafari med profesjonelle guider gir deg en unik mulighet til å studere dyrene på nært hold. 

Varighet: 5-7 timer

Møt skogens konge! I skumringen begynner elgen å bevege på seg. Bli med på en busstur for å ta en nærmere titt på de majestetiske dyrene. 

Varighet: 2,5 - 3 timer

Oppdal er omringet av fjell med vann og innsjøer fulle av fisk. Ørret er den mest vanlige arten, men du finner også røye i flere av vannene. 

På vinteren finnes det knapt nok noen bedre måte å tilbringe dagen på enn å sitte på isen med en kaffekopp i den ene hånda og fiskesnøret i den andre, mens solen lyser opp vakre snøkledde fjell på alle kanter. Guidene tar deg med til de beste vannene på ski eller truger.

Dersom du ønsker å ta unike bilder kan du bli med på fotosafari. Da kan det være lurt å bli natten over på fjellet for å få de beste bildene ved skumring og daggry. Gruppestørrelsen bør være så liten som mulig for å komme nært innpå dyrene og få de beste bildene - så dette er for spesielt interesserte.

Opplev Oppdal er et anerkjent opplevelsesfirma som tilbyr en rekke aktiviteter året rundt. Opplev Oppdal tilbyr aktiviteter i lave elementer og har aktiviteter som kan tilpasses uansett alder og forutsetninger.

Hjemmeside Facebook

Juving er en kjempemorsom, frisk og spennende aktivitet egnet til de som er ute etter en utfordring. Turen gir godt sug i magen og du vil kjenne høyden. Juving passer best for litt sprekere folk og grupper. Juvingturen går i den nederste delen av Festa juvet, hvor vannet fra Trollheimen og Gjevilvatnet blandes med elva Driva. Vi følger juvet ned med strømmen til det er på sitt bratteste og vannet faller ned i Driva. Mer dramatisk og spektakulær juving finnes ikke i Norge! 

På vinteren kan du bli med på vinterferdsel i juvet med eksponerte klippe- og jettegryteformasjoner og ferdsel i og ved trange og isete jettegryter. Rappelering fra ulike høyder ved frosne fosser og via ferrata (luftig klatring sikret av vaier). 

Varighet: ca. 3 timer

Opplev Oppdal rafter på Driva og tilbyr 3 ulike raftingturer. Raftingturene er inndelt etter vanskelighetsgrad og er tilpasset med aldersgrenser for Normalturen, Barne- og familieturen og Gråuraekspert. Alle strekningene byr på fine naturopplevelser med stryk av ulik karakter og vanskelighetsgrad. 

Sesong: midten av Mai til midten av September. 

Varighet: ca. 3 timer.

Villmarksleiren er et skogsområde som ligger ned mot elva Driva på totalt 100 mål. Her legges det opp til lek og moro for alle aldre. Zipline, rappelering, øksekasting og pil og bue er noen av aktivitetene du kan få prøve her. Opplegg i villmarksleiren kan gjennomføres uansett årstid. 

Varighet: ca. 3 timer.

Zipline er en spektakulær aktivitet com vil gi deg både en naturopplevelse og et uforglemmelig eventyr.  Vi anbefaler zipline til dere som er ut etter en aktivitet som er spennende og som alle kan få prøve. Ziplineparken befinner seg i Villmarksleiren og kan arrangeres hele året.

Oppdal Zipline Park tilbyr 2 ulike turer: Zipline Park Komplett tur eller Vengavollspranget Klassisk tur. Zipline Park komplett består av 8 ulike wiretaubaner som gir sug i magen. Vengavollspranget klassisk tur er egnet til større grupper med flere enn 10 stk og består av 2 wiretaubaner over Vengavollhølen!

Varighet:1-2 timer
Sesong:
Hele året

Skogsbane 3 km sør for Oppdal. Det er også mulig å leie utstyr.


Anlegget inneholder flere løyper som tråkkes ved snøfall. Kunstsnøanlegg garanterer for tidlig åpning og stabile treningsforhold gjennom sesongen. Skiskytterstadion har 30 skiver. Dette er stedet for deg som er aktiv i langrenn eller skiskyting.

Oppdal Skisenter er et av Norges største skisenter og har tilsammen 18 heiser fordelt på 4 fjell. IMI Stølen ligger 1km unna Stølenheisen i Oppdal skisenter og man kan kjøre rett fra skiheisen og ned til resepsjonen på IMI Stølen når det er nok snø. Hele skisenteret er knyttet sammen med overfarter og heisanlegg, hvor du kan farte mellom det ene fjellet til det andre. 

Mange student- og ungdomsgrupper leier seg hytter eller leiligheter på IMI Stølen for å stå på ski! Gode rabatter til skolegrupper, konfirmantgrupper og leirgrupper.  

Sesong: Fra slutten av November til slutten av April

Hjemmeside  Facebook

Stisykling er lek i skog og fjell, en fantastisk kombinasjon av naturopplevelse, fysisk fostring, teknisk utfordring og spenning. Sporten har vokst fram sammen med utviklingen av moderne terrengsykler de siste tiårene, og idag er det etablerte stisykkelmiljøer i hele landet. 

Oppdal har de siste årene blitt kjent som en av Norges beste destinasjoner for stisykling. Topografien og naturen i fjellbygda passer perfekt for stisykling. I Oppdal er du raskt over tregrensa, noe som gir en helt unik fjellopplevelse fra sykkelsetet. Vi kan stille med guide og tar ganske store grupper. Har du ikke sykkel selv så er det mulig å leie dette på Oppdal. 

Det er lagt ned stor dugnad fra sykkelmiljøet for å tilrettelegge for sykling langs eksisterende stier. Med god hjelp av 45.000 sauer på sommerbeite, kan Oppdal skimte med stier i verdensklasse. 

I 2014 kom en egen stisykkelguide for Oppdal og omegn.

Trollheimen Husky driver med hundekjøring og aktivt friluftsliv, sommer som vinter. Her kan grupper på opptil 40 personer bli med på et spennende opplegg hvor de møter hundene og får prøve seg på hundekjøring med slede eller vogn. Vertskap er Karl Magnus Holberg og Beate Berg. 

Sesong: Fra slutten av August til ut April

Hjemmeside  Facebook

Rundløype på 1-1,5 km. Her kjører man selv eller sitter på med slede eller vogn avhengig av årstid. Fint for grupper og store familier for en smaksprøve på hundekjøring. Bål og kaffe er inkludert. Det er plass til opptil 20 personer i en gruppe. og man har mulighet til å kjøre 2 grupper samme dag; noe som gjør dette opplegget ideelt for skole- og klasseturer. 

Varighet: 3 timer per gruppe.

Her kjører man en lengre tur på ca 10 km, men dersom gruppen er på mer enn 5 personer, så deles gruppen opp. Det blir da kaffe og bål til dem som venter. Denne aktiviteten er for grupper på opptil 18 personer.

Varighet: 3-6 timer, alt etter størrelse på gruppen.

Her er det duket for en helt unik opplevelse. Få ditt eget hundespann eller del med en venn og bytt på å sitte på eller å kjøre selv. Vertskapet kan gjøre klar opptil 5 hundespann, men må i noen tilfeller leie inn ekstra hunder - derfor er det nødvendig å bestille i god tid for denne turen.

Varighet: 3-4 timer for halvdagstur og 5-6 timer for heldagstur.

Åmotsdalen Gard er en sjarmerende fjellgård i vakker natur hvor dere som gruppe tilbys spennede aktiviteter med zipline som hovedattraksjon. Gården og bygningene er under rehabilitering og aktivitetstilbudet forventes å øke med tiden. Selv om gården ikke er ferdig restaurert, så ønsker dagens eier å dele naturen, omgivelsene og roen i dalen med så mange som mulig. Vertskap er Torbjørn Orkelbog og Synnøve Sletvold.

Hjemmeside  Facebook

Den 360 meter lange wiren går tvers over dalen, rett over taket på låven! Når du passerer elva er du ca 100 meter over bakken! Den første linen avløses så av en 280 meter lang returline som tilbake til gården! Litt brattere, litt raskere, og veldig spennede!

"Den eldste, og tøffeste, som har zippet seg over, er 83 år gammel." Synnøve Sletvold

Dette er en aktivitet som er åpen for grupper på bestilling, fra det åpner på våren til sesongen avsluttes på høsten. Vær oppmerksom på at aldersgrensen er 12 år.

Vertskapet på fjellgården tilbyr også guidede turer omkranset av vakker natur og dyreliv, som et alternativ eller tilleggsaktivitet til zipline.

Design & utvikling: Digi Publishing AS

Personvern
BOOKING
PÅMELDING
BROSJYRE
Reserver nå